Skolavslutningen

 
 
 
Igår var det skolavslutning. Jag gick ut grundskolan, slutade nian på Adolf Fredriks musikklasser och har numera ingen plats i världen. Tryggheten som fanns på AF, gemenskapen och glädjen är över och nu är det dags att ta sig vidare i livet. Jag är inte redo att lämna det än egentligen, jag skulle behöva typ en månad till eller nåt, att bara få avsluta hela grejen och ta farväl. Allt gick så fort nu på slutet, det går fort när man har extra roligt.
 
Vi gick genom stan från skolan till Adolf Fredriks kyrka (må vara Sveriges pampigaste skolavslutning) marscherandes i ett stort tåg av högstadieelever till slagverken där fram. I kyrkan så sjöng alla nior några låtar tillsammans, samt Den blomstertid och de andra klassiska. När vi skulle avsluta ceremonin med Sommarpsalm så bröt många ihop. Jag kunde inte förstå att det faktiskt var sista gången med dessa människor på denna skolan. Men när vi var inne på tredje versen av Sommarpsalm och man börjar svagt och sen blir det crescendo på slutet för att avsluta allt med några starka och fina toner som endast sjungs av hälften av kören eftersom de andra gråter. Den känslan lär bara ni AFare förstå ♥ Där började det bränna bakom ögonen i alla fall och sen grät jag på riktigt utanför kyrkan sen. I ett svagt ögonblick sa jag även att jag ångrade att jag inte hade valt Kungsholmen till hösten. Det gör jag verkligen inte, AF och körsång är verkligen inte min grej. Men efter 6 år med det varje dag så är det svårt att bara släppa taget.
 
Efter avslutningen så åkte vi med klassen till Söderbysjön och åt lunch där på klipporna och bara hade det mysigt. På kvällen sedan var det ju Haga-häng med alla AF-nior. Det kom även dit lite Kungsholmen-bor och andra människor man kände så det var väldigt trevligt. Kvällen var riktigt härlig och man pratade verkligen med alla möjliga och kände ännu mer hur lite man ville sluta AF. Men nu är det gjort och nu är det väl bara att njuta av sommarlovet I guess. Ja, det ska jag.
 
Publicerat i Diary
Taggar: adolf fredrik / adolf fredriks musikklasser / avslutning / skolavslutning / sommarlov